fbpx

Себеусъвършенстване – защо избрах DigitalPro?

Снимка: @lafille.deya

“He who opens a school door, closes a prison.”
~ Victor Hugo

Себеусъвършенстване

Новите знания и непрекъснатото усъвършенстване, както в дадена професионална област, така и в живота, са ни абсолютно необходими, за да вървим напред. Времето е най-ценният невъзобновяем ресурс, с които разполага всеки от нас. Когато влагаме най-ценния си ресурс в дейности, които не резонират с нас и не ни правят щастливи или не развиват качествата и уменията ни, ние просто пилеем прашинките на времето, като ги оставяме да преминават несъзнателно през пръстите ни, без да ги оползотворяваме и често разбираме за това твърде късно. 

За да бъде човек наистина добър в определена дейност, надграждайки уменията си, той трябва всекидневно да се запознава с новостите, да чете много и да не се страхува от практика. Често си го повтарям, но въпреки това има дни, в които знам, че бих могла да бъда по-продуктивна, по-организирана, по-дейна и въобще да бъда много повече. Понякога се справям с намирането на мателиали, от които да научавам нови неща, но преди около година определено ми липсваше по-сериозен и иновативен източник на знания в сферата на Дигиталния Маркетинг.

Снимка: @lafille.deya

След обстойно проучване на възможностите и множество препоръки от мои познати, преди година се спрях на курсовете по Дигитален Маркетинг на DigitalPro. Това не е спонсорирана публикация, а абсолютно лична история, която споделям, защото някои от вас са чели мнението ми в сайта на програмата и напоследък получавам запитвания. Реших да споделя впечатленията си по-обстойно, за да може тези от вас, които се интересуват от обучение в тази насока, да си отговорят на някои въпроси.

Защо избрах DigitalPro?

Работата ми често изисква да разбирам от повече от един канал на комуникация и да комбинирам различни креативни и аналитични маркетинг умения. Избрах DigitalPro, защото след 4 години учене в Холандия по специалност, която не резонираше с интересите ми, исках да вложа времето и усилията си в обучение, което освен интересно, е и предаващо пълноценен, практически опит.

Курсовете са почти изцяло онлайн, но имат определени лекции, консултации и практически задачи на живо. Това съчетава модерния начин на обучение с възможността за networking – нещо особено важно, за да можем да срещаме хора, които имат сходни интереси и поле на развитие. За себе си мога да кажа, че DigitalPro ме срещна с колеги, с които в продължение на цяла година работим съвместно по различни проекти, имаме сходни професионални цели, интереси и виждания.

Това, което истински ме спечели, е че лекторите са хора от реалния бизнес – предприемачи, които както всички ни са допускали грешки преди да изградят нещо успешно, но не се страхуват да ги споделят, с цел да научат другите. Някои от тях са мои дългогодишни познати, чието професионално развитие съм наблюдавала естествено през годините и смятам за изключително интересно и успешно. Харесва ми, че не се поставят рамки на материята, каквито често са ни поставяли в университета. Обучаващите говорят, изхождайки от своя динамичен практически опит, обновяват материала, който предават своевременно и го синхронизират с всички новости, които в тази сфера са почти ежеминутни.

Снимка: @lafille.deya

Курсът определено е интензивен и изисква последователно отделяне на време и внимание. Съдържа 18 модула (SEO, Google Ads и Analytics, Facebook Ads и тн.) с практически примери и задачи във всеки модул, проекти и изпити, след които, ако преминете успешно, получавате държавно признат документ от МОН (Удостоверение за професионално обучение). За мен това е последната по важност причина, защото знанията и придобития опит, не дипломата, са истинската стойност, която в днешен ден има значение, но все пак курсът дава възможност и за удостоверение.

Основни ползи

  • Истинска приложимост и практичност
  • Своевременно обновяване на материята
  • Гъвкавост и изграждане на мислене
  • Лектори – практици и предприемачи
  • Общност от приятели и бизнес партньори

Да научиш някого да мисли и действа, спрямо динамично променящата се среда е нещо, което се предава трудно и изисква дълбока отдаденост. За тази една година успях да видя не един успешно реализиран проект на участници в курса, които стартират или доразвиват свой собствен бизнес с помощта на знанията придобити от голяма част от лекторите, които истински се раздават. Средата, в която бихте попаднали, масово включва дейни и предприемчиви хора, с идеи за лични проекти или вече действащи такива.

Ако имате някакви въпроси, свързани с курса, насреща съм – DM me – @simeona.g : )


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?