fbpx

Здравословни Сникерс Барчета

Рецепта за здравословни барчета "Сникерс", healthy snack

Днес ви споделям една бърза рецепта за здравословни, но вкусни “Сникерс” барчета, който може да си приготвите много лесно, без печене. В дните на карантина гладът ми за сладко, който обикновено липсва, се позасили и затова реших да приготвя нещо здравословно, което да съвпада с тренировките, които от 1-2 месеца правя всеки ден.

Тренировки

От скоро имам ластици и друго спортно оборудване, но и до сега тренировките на Pamela Reif със собствено тегло са ми любими като вариант за упражнения у дома. Преди този период често ходех на CrossFit и Body Pump, в които най-много харесвам по-сериозното силово натоварване. Твърде дългите кардио тренировки не са съвсем моето нещо.

Тук ви споделям няколко български странички на спортни центрове и хора, които редовно публикуват онлайн тренировки: CrossFire, CrossFit681, Yoga Vibe Sofia, StephanieSport

Тренировки у дома

Изолацията, ежедневното взиране в екрани и липсата на движение и чист въздух се отразява негативно както на физиката, така и на психиката на човек. Често изпитваме отрицателни емоции, които вътрешно се опитваме да потиснем, като си казваме “спри да мислиш за това”. Най-ефективният начин да променим мислите си, всъщност е чрез тялото си. Дори половин час активно движение всеки ден, макар и на затворено, върши чудеса. Порталът, който Интернет отваря пред нас, е толкова широк и всеобхватен, че стига да имаме желание, можем да научим и направим много, вместо да си губим времето, отново там.

Рецепта за Здравословни Сникерс Барчета

Здравословен снак - Сникерс Барчета

Ето я и обещаната рецепта за здравословен снак.

Необходими продукти:

 • 10-12 с. л. фъстъчено масло
 • 10-15 фурми, предварително накиснати в топла вода и след това смлени с блендер
 • 2-3 с. л. меласа, разбъркани с 2 с. л. мед
 • 1 шепа орехи
 • 1 шепа фъстъци
 • 1 щипка хималайска сол
 • 1 пакет оризовки с чиа семена

За глазурата:

 • 4-5 с. л. органична лешникова паста
 • Морска/Хималайска сол
 • Фъстъци

Начин на приготвяне:

 1. Изсипете фъстъченото масло, смлените фурми, меласата с меда и щипка сол в голяма купа.
 2. Разбъркайте хубаво и добавете орехите, фъстъците и оризовките, които предварително сте натрошили. Разбъркайте отново всичко и го изсипете в тавичка, като го разпределите равномерно и го загладите като тесто.
 3. Разтопете шоколада на водна баня и глизирайте цялата повърхност на барчетата с него. Добавете солените фъстъци и хималайската сол върху шоколада и оставете десерта за 2-3 часа в хладилника или за час във фризера.
 4. Нарежете барчетата на правоъгълници и консумирайте бързо преди някой друг да ги е нападнал!

За още здравословни идеи, вижте тази публикация за Лимонови Барчета.

View this post on Instagram

Днес ви споделям една бърза рецепта за вкусен десерт или snack, без печене, който може да си приготвите много лесно 🍫 – – Вариантите за приготвяне са много, тъй като може да заместите почти всичко в рецептата и отново да се получи много вкусно 👌🏻 Тук съм използвала: 🥜 10-12 с. л. фъстъчено масло 🌰 10-15 фурми, предварително накиснати в топла вода и след това смляни с блендер 🍯 2-3 с. л. меласа, разбъркани с 2 с. л. мед 🥜 Шепа орехи 🥜 Шепа фъстъци 🧂 Хималайска сол 🍿Пакет оризовки с чия семена 🍫 Органична лешникова паста за глазура – – 🥜 Фъстъченото масло може да замените със сусамов тахан или друго ядково масло или тахан, каквото обичате 🌰 Ако нямате фурми спокойно може да сложите още лъжица мед и да забравите за проблема 🍯 Медът спокойно може да замести и меласата, така че ако нямате меласа – не се притеснявайте, просто добавете още една лъжица мед 🍿 Ако намерите оризови ядки, пробвайте рецептата с тях, вместо с оризовки – по-дълго време остават хрупкави 🥜 Също толкова вкусно би се получило и с повече ядки (орехи, бадеми, фъстъци) и без оризовки 🍫 Използвах био течен шоколад, който може да заместите с абсолютно всеки шоколад или да си приготвите такъв сами с какао, масло и мляко 🧂 Единственото нещо, което горещо препоръчвам да не променяте са солените фъстъци върху барчетата, както и хималайската сол – придават уникален и завършен вкус на десерта (орехи и хималайска сол също биха свършили работа) – – За приготвянето на Здравословните Сникерс Барчета: Изсипете фъстъченото масло, смлените фурми, меласата и меда и щипка сол в голяма купа. Разбъркайте хубаво и добавете орехите, фъстъците и оризовките, които предварително сте натрошили. Разбъркайте всичко и го изсипвте в тавичка, като го разпределите равномерно и го загладите като тесто. Разтопете шоколада на водна баня и глизирайте цялата повърхност на барчетата с него. Добавете солените фъстъци и хималайската сол върху шоколада и оставете десерта за 2-3 часа в хладилника или за час във фризера. Нарежете барчетата на правоъгълници и консумирайте бързо преди накой друг да ги е нападнал! 🍩🍩🍩 – – Прекрасен петък ви желая и #останетепозитивни и #дейни

A post shared by Simeona Gerdzhikova (@simeona.g) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?